Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Войната на кореняк софиянците с гостите на столицата – битка, която никога не може да бъде спечелена, но пък се води редовно на различни фронтове, най-често в Иитернет.

Лагерите се разделят на "Големия град" и "Провинцията", а двата отбора не пропускат възможност да оплюят врага.

Столичаните най-често атакуват по време на празници, когато София (защото са четвърто, пето, десето поколение столичани) опустява, след като провинцията си отиде обратно "на село".

С 250 00 души се е увеличило населението на София за 10 години, а официалната статистика показва, че само за една година хората, дошли в столицата, са 23 000. Данните са нa cлyжбa ГPAO ĸъм MPPБ и oтчитaт caмo гpaждaнитe, ĸoитo ca ce peгиcтpиpaли, чe живeят в cтoлицaтa. Haceлeниeтo нa гpaдa cъc cигypнocт e пoвeчe, тъй ĸaтo имa и тaĸивa, ĸoитo нe ca гo нaпpaвили.

Oще по темата

Според водещата на "Фамилно" по Bulgaria ON AIR Деляна Маринова - Джуджи инфраструктурата на София не може да поеме всички хора, идващи в столицата, за да работят.

"На идване към телевизията си направих труда да гледам регистрационните табели на колите - имаше КН, Н, Х и всякакви други. Трафикът в София е безумен, хората от провинцията не са свикнали да карат в толкова натоварен трафик и затова стават и катастрофи", сигурна е тя.

Джуджи е на мнение, че хората, дошли в София, са много повече, отколкото се съобщава в официалните статистики.

Телевизионният водещ Павел Владимиров пък смята, че не всички хора от провинцията са "лош импорт" за София. Той мисли, че голяма част от тях обогатяват столицата и създават семейства.

"Да се правят генерални заключения не бива. В същото време има много софиянци, които пък отиват да работят в Пловдив. Има и хора, които си остават в собствените градове", категоричен е Владимиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Gele

преди 5 години

До Злобеногледай как са и другите градове - вече няма чист и добър град. Безраборното преселение на хората, няма как да предвиди инфраструктурата, както и строенето където ни падне между блоковете, само защото някой е имал нива там преди 120 години. Не мисля, че пришълците са виновни са София, много фактори са. Преди 30 години София така ли беше пълна със смок, погледнете каква е била гъстотата на населението преди 30 години и сега... няма нищо общо, но пришълеца не е виновен, вижте си управата

71

Анонимен

преди 5 години

Принципно потомците на Сердика са Софиянци останалите са пришълци през вековете.А тези хора се броят на пръсти . не е равностойно да се говори за битка при съотношение 10 души към 1 милион души живущи в София в момента .

70

Анонимен

преди 5 години

Няма такава битка,естествено всеки може да си измисля някаква символична битка да си запълва сводното време.Самия факт че София е с нарастващо населени с преселване, говори че има мотивация за това, ако има битка първото е да се махне мотивацията за това.София провинция не са в битка.Но има други региони които битката е реална. Но София е град които се развива благодарение на това, ако се започне такава битка София си обезличава съществуванието си като град.

fallback