Снимка: pixabay
fallback

Лавина падна и уби двама скиори в Пирин. Трагичният инцидент е станал предиобед днес.

Първият загинал, за който съобщихме малко по-рано излязъл извън маркираните писти и трасета и навлязъл в улеите, които се спускат към долината на Бъндерица, наричани Тодорини улуци. Там е любимото място за спускане на екстремни скиори и инцидентите са чести.

Oще по темата

Преди минути планинските служители са открили и втория младеж, затрупан от лавината, който също е починал, съобщиха от Bulgaria ON AIR.

В акцията са участвали две спасителни кучета, а в момента се прави организация за транспортиране на починалите.                                                                                                     

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

dabzy

преди 5 години

хората са били сноубордисти, не скиори. rip.

31

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 32Умник, на Боровец от 1930 -та има състезания по ски. Какви комунисти те гонят? Пампорово е създадено 1933-та! Комунистите тогава само мандри са обирали!

30

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 32Банско си има писти и си е курорт още от живково време. От 1966г. Развитието му е през 80-те. 85-та там се провежда балканиада. Три години подред състезания за европейската купа за мъже и жени при соца. Виж на гугъл мапс къде са пистите и къде се спускат тези. Между Тодорин връх и хижа Бъндерица. На пистите просто няма как да падне лавина. От 90-та ходя там. Преди Цеко. А той иначе няма нищо общо с комунистите. Да знаеш! А и домакинство за световна купа не се дава току така!

fallback