Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Ромите от махалата в село Войводиново, които са незаконно пребиваващи, започнаха да се изнасят преди домовете им да бъдат разрушени, съобщи Bulgaria ON AIR.

След проверка стана ясно, че по документи там живеят 100 души, а в действителност са много повече. Голяма част от хората предпочитат да напуснат къщите си сами, преди да бъдат изведени насилствено.

По думите на директора на пловдивската полиция Атанас Илков тази сутрин около 20 обитатели на ромската махала са започнали да си събират багажа и да го товарят на автомобили.

"Продължаваме засиленото полицейско присъствие във Войводиново. На 11 роми са връчени актове по Закона за гражданската регистрация и за личните документи", уточни Илков.

Комисия от община Марица е описала 15 опасни постройки, които в най-скоро време ще бъдат съборени.

Продължава работата на експертите, които са ангажирани с незаконното строителство в махалата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

153

Горан

преди 5 години

То сега, всички да питаш - никой не е привърженик на комунизма! Само, че се оказа, че баш па по времето на тоя комунизъм имало било държава, имало и правила! Ти да видиш!

152

Пора

преди 5 години

Не съм привърженик на комунизма но по времето на Тошо такива роми отиваха в белене и не се връщаха никога.....тогава бяха по-ниски от тревата......трябва да се вземат крайни мерки!

151

Анонимен

преди 5 години

Ей, станахме си ромска държава. Това го предвижда още преди 30 години. Още бях млад. Да му мисли младото поколение. Аз долу горе живях добре, сред българи в нормална държава. Ще видим обаче накъде *.** вятъра.

fallback