fallback

Димитър е запален рибар от 40 години. Редовно е край реката, защото живее близо до Дунав.

В последния ден на миналата година заедно с приятеля си Стефан Тодорв излизат с лодка да се позабавляват. Именно двамата се оказват рибарите, уловили гигантския сом, за който ви разказахме, тежащ 138 кг.

Oще по темата

"Поставих 130 м. мрежа и с пускането на първите минути още чух шум. Обърнах се и видях водовъртеж. Разбрахме, че е риба", спомня си Димитър.

Сомът се оказва истински гигант, едва успяват да го изкарат на брега.

"Толкова големи сомове не бяхме хващали", обяснява рибарят пред Bulgaria ON AIR.

Според него за подобен улов трябва не само майсторство, но и късмет.

Сомът на Димитър и Стефан е признат за рекордьор, тъй като тежи с 16 кг повече от предишния първенец, уловен преди около година в Дунав.

Двамата късметлии се надяват така да им върви и през цялата 2019 г.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

1

преди 5 години

До ХХХМисля че за р. Дунав се изисква билет за любителски риболов, като който иска да упражнява промишлен трябва да си извади друг вид лиценз и мрежите трябва да са маркирани. Друг е въпроса тези герои имат ли такъв и кой ще яде тази риба? Зная, че добрия за консумация сом е 3- 8 кг.

15

кж

преди 5 години

Най-големи щети по рибната популация в големите язовири нанасят не бракониерите, а НЕК. На пролет рибата хвърля хайвера си в притчините. От НЕК решават, че им трябва енергия от ВЕЦовете. Пускат турбините, нивото спада и хайвера е на сухо...А, т.н. "зелени" и дума не обелват по тази тема. За тях е важно да прецакат българския зимен туризъм.

14

ХХХ

преди 5 години

Рекорд разбирам с въдица . Не съм на ясно с правилата на Дунав нали да не да има някакви разрешителни там за мрежи както в морето ама ако няма такива не знам въобще защо ги давате по телевизиите за да ги хвалите ами не бъдат арестувани ?

fallback