Снимка: архив "Булфото"
fallback

Жителите на шуменските квартали "Макак" и "Мътница" заплашват с гражданско неподчинение, ако се наложи да пътуват до Шумен с винетка, съобщава БНР.

И в "Макак", и в "Мътница" хората са разтревожени от положението, в което ги поставят от Агенция "Пътна инфраструктура". Те са готови да блокират пътища, ако проблемът не се реши до 15-и януари.

Пламен Михайлов от "Макак" заяви: "Накрая, спираме кръстовището и толкова. На кръговото горе, спираме кръговото и край. Няма смисъл".

В "Мътница" живеят около 800 души. Жителите на "Макак" са близо 750. И в двата квартала няма училище, няма общопрактикуващи лекари, а повечето хора работят в Шумен.

33-годишната Таня, която живее в "Мътница", всеки ден кара детето си на училище с личния си автомобил и се чувства обидена заради неравнопоставеността с жителите на останалите шуменски квартали: "Примерно от "Боян Българанов" да стигна до "Тракийския", трябва да плащаме винетка. Нали сме квартал на Шумен? Все пак си водим децата всеки ден на училище в града и това да имаме до Шумен винетка не го одобряваме". 

"Плащането на винетка ще бъде непосилна финансова тежест за пенсионерите", каза главният специалист на квартал "Макак" Елка Александрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 5 години

Който има брада си има и гребен. 100 кинта ли са ви проблема. Сигурно и гражданска не плащат. И карат пияки, ама на село е така.

23

Поручик Ржевски

преди 5 години

Винетка трябва да има САМО ЗА МАГИСТРАЛИ както е по всички нормални държави.Във другите европейски държави нормалните пътища са безплатни.

22

Анонимен

преди 5 години

кефи ме как се протестира срещу винетката, а срещу Го-то което ще е 350+ лева няма нищо.

fallback