Снимка: БТА
fallback

Най-ниската измерена температура тази сутрин е в Кнежа – минус 16 градуса, застудяването продължава и през следващите дни, съобщиха от НИМХ пред "Фокус". В Севлиево е измерена температура от минус 14 градуса.

В момента сняг вали в южните райони на страната, а най-голяма снежна покривка от изминалата нощ в момента има в района на Петрич. В равнините снежната покривка е между 1 и 5 см, в Кнежа е 11 см.

През следващите дни се очаква ново нахлуване на студен въздух от север, като температурите ще продължат да се понижават и ще паднат с още 5-7 градуса.

Вторник и сряда на места сутрешните температури ще достигат до минус 15 и минус 17 градуса. Затопляне се очаква в четвъртък и петък, когато температурите ще са между 0 и 5 градуса. През седмицата често ще превалява предимно сняг, в Източна България ще има и дъжд.

От НИМХ съветват хората да следят прогнозата за времето и да са добре информирани. Метеоролозите уточняват също, че няма нищо необичайно в атмосферното налягане за януари и отчитаните ниски температури са меки за климата на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 5 години

Аве, ше умрем. 1300 години тука се мотаме по тия земи. Няма да умрем от студ. По-скоро ще ни разчистят фактори, различни от майката природа.

5

Анонимен

преди 5 години

Въййй, ще умрем!

4

Анонимен

преди 5 години

Да ама не, в събота следва нов сняг и след това минус 20.

fallback