Снимка: архив "Булфото"
fallback

В навечерието на Коледа 4 момчета от Възпитателното училище в град Завет са избягали и извършили серия от кражби.

Откраднали автомобил, обрали два магазина и заплашили продавачка. Едно от момчетата вече е върнато в интерната, друго е в ареста, а останалите две все още се издирват, разказва БНТ.

Oще по темата

Във Възпитателното училище в град Завет има близо 20 момчета с противообществени прояви на възраст между 14 и 18 години. Младежите са на свободен режим и с тях работят специалисти.

В момента в интерната са останали само 4 момчета. Останалите за празниците са пуснати да се приберат по домовете си. Четирите момчета избягали още на 23 декември, откраднали кола, но я зарязали в покрайнините на Завет, разбили магазин и взели 90 лева, а по-късно в Разград обрали друг магазин и прибрали телефона на продавачката.

Хората в Завет казват, че момчетата често нарушават правилата. Според тях трябва да има по-строг контрол, а може би и различен подход, за да има наистина промяна в поведението им.

От полицията в Разград казаха, че няколко дни по-рано тези младежи са откраднали друг автомобил, който е обявен за национално издирване. А в основата на тези противообществени прояви са три от тях, които увличат и други.

От училището отказаха коментар, защото по случая се води следствие, но обясниха, че с момчето, което вече е върнато в интерната, работи психолог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

V

преди 5 години

Още има ли ТВУ та ??? А защо не ги пращат в Сибир ? Нали е възпитателно училище .Другите училище не са ли възпитателни ??? А значи в обикновените училища не възпитават ;)

11

Мюмюн Шабри Шабан

преди 5 години

Кой тук си позволява да ползва моето име, и да пише глупости?! Ше яде рязаната карабина без вазелин...А, сега за статията: -Без бой, те няма да се оправят! Тези евротолерастни възпитателни методи, да си ги слоложат джендърите отзад!

10

Пурко

преди 5 години

Аз когато бях там през далечната 93г.това не можеше да се случи....И тогава излизахме само градски отпуски но бягства и кражби бяха изключение......Завет е турски град.....и много проблеми си имахме от местните.....Но имахме учители като Керснски лека му пръст,Балушев също не е за подценяване.....колко бой сме яли но поне хора станахме.....говоря за себе си....

fallback