Снимка: pexels.com
fallback

По празниците и най-праведните преяждат, а понякога и не малко пийват.

Как да се възстанови организмът ни след този шок?

"Организмът иска да бъде подложен на разтоварване. В началото с леки храни, а после по-осезаемо разтоварване. Въпреки препоръките на специалистите преди празниците, хората подлагат на стрес организма си. Психологически, домакинята трябва тактично да сервира и отсервира своите кулинарни произведения през известен интервал. Преяждането се усеща 15 минути след поглъщането на храната. Затова човек трябва да става от масата съвсем леко гладен", препоръча експертът по здравословно хранене проф. Донка Байкова в "България сутрин".

"Хубаво е да се сервира както в големите изискани ресторанти, където дори едно 7-степенно меню се разделя на части. Но очите на хората са по-гладни от стомасите им. Трябва да се ядат храни с фибри след подобно преяждане, много течности и антиоксиданти. Детоксикацията на организма е също толкова наложителна, след тежки сесии на поглъщане на алкохол", отбеляза още тя пред Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Миро

преди 5 години

В края на годината НСИ публикува статистическите си данни от изследвания сред електората. Любопитен съм, дали има статистика за прелюбодеяния, препиване след алкохолен запой, преяждания с постни мръвки при пости и други подобни пресъбития при една статистическа единица - българските попове.

4

Анонимен

преди 5 години

то в гурме ресторантите си оставаш гладен и с 9 степенно меню.

3

Анонимен

преди 5 години

не се наядохте не се напихте балкански ***...

fallback