Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Над 15 акта бяха съставени в община Средец след масови проверки за незаконна сеч в Странджа. Ромските набези се увеличават рязко в разгара на отоплителния сезон, съобщи Bulgaria ON AIR.

Горска стража влезе в ромските махали на селата около Средец. В почти всеки двор има складирани дърва. В един от дворовете горските откриват почти 5 000 бройки дрян, подготвен за износ за Египет. Оказва се, че десетки секачи от близките села събират ценната дървесини.

Съставени са актове и са конфискувани каруци и камиони. Нарушителите обаче отричат, че унищожават гората. От Агенцията по горите припомнят, че извършването на сеч, товаренето, транспортирането, придобиването, съхраняването и преработването на дървесина без разрешение, се наказват от закона с глоба от 50 до 3000 лв.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Шопо

преди 5 години

Глоби ???!!! Че кой от тия плаща глоби,бе ???

14

Пламен

преди 5 години

Заповядайте и в резерват"ОРМАНА"в близост до Ямбол.Години наред необезпокоявани от никого ромите от с.Завой секат.унищожават и крадат дървесина безконтролно!Горските служители си лежат в покоите на топло.получават си заплати и бонуси и въобще не им дреме какво се случва в гората.Може и те да са мотивирани????

13

Анонимен

преди 5 години

Затвор трябва,а не глоби и побоища.Но ако тока беше евтин и имаше добре платена работа,такива неща нямаше да се случват.

fallback