Снимка: БТА

Досегашният директор на ОДМВР в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев вече е директор на СДВР, а на неговия стол сяда досегашния шеф на Икономическата полиция в столичната дирекция старши комисар Стоян Стоянов.

За промените днес лично съобщи новият главен секретар на МВР Ивайло Иванов, който дойде в Стара Загора, за да представи пред личния състав на дирекцията новия им началник.

Веднага след това той отпътува заедно с Хаджиев за София, за да бъде представен той след обяд пред новите си подчинени.

Георги Хаджиев остана на директорския пост в Стара Загора година и 5 месеца. Любители на статистиката пресметнаха, че промяната на върха на дирекцията в Стара Загора е 11-а поред от началото на демократичните проблеми досега.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов обясни, че решенията за кадровите промени са взети бързо, тъй като след издигането му за главен секретар столичната дирекция останала без директор и трябвало веднага да бъде назначен човек на неговото място.

Георги Хаджиев благодари на журналистите за добрата си съвместна работа с тях. Новият директор на ОДМВР в Стара Загора Стоян Стоянов каза за себе си, че е на 38 години, семеен, с едно дете. Завършиил икономика и право, в системата на МВР бил от 2005 година, пише "24 часа".

Сред основните проблеми на престъпността в Старозарско "на първо четене" той очерта телефонните измами и разпространението на наркотици.

В отговор на журналистически въпрос главният секретар Ивайло Иванов отговори, че все още не е открит откраднатият служебен автомобил на председателя на ДАТО Цветан Китов. Колата, марка "Ленд Ровър Дискавъри", изчезна през нощта на понеделник срещу вторник, била паркирана пред блока на Китов в столичния квартал "Света троица".

"Но кражбите на коли по принцип намаляват", обърна внимание Иванов и посочи, че преди на ден само в София са изчезвали по 20-25 автомобила, сега толкова се крадели на седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase