Снимка: архив, Булфото
fallback

През най-студения сезон жители на Велико Търново се отказват от услугите на "Топлофикация".

Причината - получиха шокиращо огромни сметки за топла вода. В някои домакинства цената достига до 70 лева за кубик. 

Владислава Андреева от града показа фактура, при която кубик топла вода излиза около 30 лева, като трябва да плати сметка от близо 240 лева за 9 кубика топла вода за месец ноември. Тя уточнява, че за този месец в дома й е имало топла вода за около 15 дни.

"Основният проблем е, че ние не се информирани по никакъв начин за това, че има промяна в начина на образуване на цените. Ако досега цената е били фиксирана на 10,80 лева/куб. м независимо от сезона, сега вече се изчислява на база на топлинна енергия, подавана за загряване на 1 куб./м топла вода. Така, че ако направим сметка за нас, излиза, че ние плащаме по 26,45 лева/куб./м. На други места в града цената достига 45-70 лева за куб./м", обясни Андреева пред Нова тв.

Хората са изпратили жалба до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за промяната в ценообразуването, сезирали са омбудсмана, а днес изпращат и жалба в Комисията за защита на личните данни, тъй като фактурите с всички лични данни се пускат в пощенските кутии без от хората да е искано разрешение за тези данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Ана Тема,Ай дуци

преди 5 години

Не могат току-така да се откажат! Кого търтеите(монополисти,КЕВР,политици,гербераси,***..си....)ще стрижат за да осигурят и за в бъдеще охолството си!?Децата им живеят във ФАЩ, а там е скъп живота!Само когато внезапно изчезнат всички павета пред"Коня"и на следващия ден затворите започнат да пращат по шевовете от питомци,само тогава може да се предполага,че държавата върви към демокрация!

39

Ели

преди 5 години

Нещо не ми се връзва, освен ако нямаш хъб от мазе, към първи, втори, трети етаж да са се вързали тарикатите.А това става само при купуване на апартамент на шпакловка и замазка, като предриемачът си е затворил очите и органите след акт 15 и 16!Хъб с подово ако си на първи, а в мазето ти минават тръби.А бе не ми се връзва, ако тръбата е в мазето и да си направил отклонение на първи етаж над мазе.Абе комунистическа работа общи водомери!Да го правят на кубатура и брой хора, и да погнат подовите

38

Анонимен

преди 5 години

Кой каквото ще да ми разправя, но с парно и топла вода от ТЕЦ си е най-добре. Ако прекалено много станат съседите, на които им плащам сметките, продавам жилището и се местя в друга сграда. 70 лева за кубик топла вода е типичен случай на съседи, които ползват, но не плащат, а за тях плащат тези дето имат по 70 лева на кубик топла вода.

fallback