Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Все по-често използваме за достъп обществени или свободни Wi-Fi мрежи. Това пък крие огромни рискове. Екип на Bulgaria ON AIR направи опит, в който хакери получиха паролите за достъп до онлайн банкирането само за секунди.

Вероника пътува често и не рядко и се налага да влиза в обществени или частни отворени Wi-Fi мрежи. Тя обаче е наясно с рисковете, което крие това.

Експертите по киберпрестъпност предупреждават за риска, който крият безплатните Wi-Fi мрежи. Особено ако нямаме антивирусна програма на телефона си.

Когато сме се свързали с безжична мрежа, но имаме съмнения, че някой ни наблюдава е важно да излезем от нея. Най-често хакерските атаки са насочени към финансови операции в онлайн банкиране, конфиденциална информация или достъп до вътрешни системи.

Краденето на пароли и манипулирането на рутера са част от начините на престъпниците, за да влязат в една мрежа с нас. За да избегнем подобни хакерски атаки, трябва да не сваляме съмнителни приложения и задължително да използваме антивирусни програми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 5 години

Най-сигурният начин за предпазване е да си топнете телефона в светена вода. Никакви хакери няма да могат да се възползват от информацията в телефона ви!

24

Анонимен

преди 5 години

Ае стига веее! Аре моля ти се не ме трий поне докато не напиша скрипта! Така някой случаен заблуден читател може да пропусне величието на поезията ми! Защо да се наслаждават само на глупостите, дето вашите автори ги споделят с нас тука? Не може ли и на нашите глупости да се наслаждават? Хора като вас тук убиват творческия гений на българина! Убийци на жива риба!

23

Анонимен

преди 5 години

А стига ве! Авторката на статията трие в реалнбо време ;))Толкова бърза реакция ;)))Потресен съм. Рано пиле рано пее ;))Големи комплекси го гонят някого ;)

fallback