Снимка: Архив, Булфото
fallback

По информация от Генералното консулство на Република България в Одрин, считано от 18 декември 2018 г. Турция въвежда промени при преминаването на тежкотоварни автомобили през ГКПП "Капъкуле" /"Капитан Андреево" от българска страна/ и ГКПП "Хамзабейли" /"Лесово" от българска страна/. Съобщението е на пресцентъра на МВнР.

Промените са свързани със задължителното пренасочване на тежкотоварните автомобили, превозващи стоки за износ от/през Турция с крайна дестинация България от ГКПП "Капъкуле" към ГКПП "Хамзабейли". Изключение се допуска единствено за тежкотоварните автомобили, подлежащи на ветеринарен контрол, които ще продължат да преминават през ГКПП "Капъкуле".

Промените касаят всички тежкотоварни автомобили, отговарящи на горепосочените условия, без оглед на тяхната национална регистрация.

Мотивите за въвеждането на посочените промени се обосновават с необходимостта от облекчаване на трафика и ограничаване на дългите опашки от тежкотоварни автомобили на ГКПП "Капъкуле".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 5 години

А магистрала до Лесово няма ...

9

Професор Тюхчеф

преди 5 години

Тоя "анонимен" третополов джеди пак се е вихрил нощес., от реедакцията да направят промени в говорилнята и всеки с повече от определен брой негативен баланс да бъде изтриван автомятично.

8

666

преди 5 години

С товар от Истамбул до София през Лесово,дали ще пищят превозвачите ?

fallback