Видео 13.12.2018

Свлачище стресна Равда. Застрашен ли е летния сезон?

Свлачище на крайбрежната алея на курортно селище Равда се е активизирало при последния голям дъжд. Земната маса се е свлякла почти на плажната ивица, съобщи Bulgaria ON AIR.

Според местните основната причина е, че ул. "Зорница" е с наклон към морето и дъждовната вода се събира на крайбрежния скат.

Експерти на Община Несебър вече са изследвали терена, а от Геозащита ще направят проект за аварийно укрепване на брега.

Това е станало преди 2 седмици. Свлачището е твърде обезкпокоително, защото в близост до него има голям хотел, както и много заведения.

"Сигнализирахме Общината, която реагира моментално. Сигнализирахме и областна управа, която ме препрати към 112. Геозащита също знаят, не само от нас за този случай, но и преди една-две години концесионирът също е сигнализирал за евентуално пропадане на брега. Държавно се бави процедурата, за да може общината да поеме контрол над процеса на работа", обясни в "България сутрин" зам.-председателят на Клуб на хотелиера Цветан Стойков.

Гражданите коментираха, че основните им притеснения са за хората, които се разхождат в района и се надяват, че хотелите и другите сгради отстрани са изградени, както трябва.

От Община Несебър уверяват, че проблемът ще бъде решен в най-скоро време и свлачището ще бъде укрепено.

Коментари Напиши коментар

18

Наблюдател

преди 5 месеца

Напълно очаквано, няма никаква изненада.

17

123

преди 5 месеца

Какво става когато нещата се оставят в ръцете на простите селяни.

16

123

преди 5 месеца

Няма страшно бе просто цялата Равда отива на минус 1-ва линия, т.е.е под морското ниво, какво лошо има. Подводен курорт бе.