Снимка: Архив, БТА
fallback

Граждани се жалват в парламента за издадени актове от МВР във връзка с протестите в страната.

Това стана ясно след среща между организатори на протестите и представители на комисията по жалбите в Народното събрание.

Oще по темата

Вече втора седмица в комисията пристигнат жалби, че полицията притиска протестиращите по всякакви възможни начини, каза пред журналисти председателят й Антон Кутев от "БСП за България".

Той посочи, че голяма част от жалбите са внесени от ръководителите на националните протести от последните две седмици.

Александър Стамболийски - организатор на протестите в Благоевградска област, обясни, че някои от актовете са издадени след самите протести, без правно основание.

Голяма част от гражданите, които са получили разпореждания, протоколи и актове, дори не са присъствали като протестиращи и за нас тези нормативни актове не са издържани и не са основателни, посочи той, цитиран от БТА.

Стамболийски обясни, че актовете са за това, че изобщо някой се е намирал в района на протестите и е сниман с видеокамери от служители на МВР. По думите му на база на тези кадри са им съставени актове "за нарушаване на обществения ред чрез протестиране".

Той посочи, че има издадени разпореждания и актове и за мирни протести, при които не е имало затваряне на пътища и магистрали. Журналисти също били санкционирани по този начин да не присъстват и да не отразяват протестите.

Стамболийски разказа, че жена е била ударена от полицай на последния протест в Кресна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 5 години

Вчера нямаше протест , а възхвала на Падишах Бойко Методиев Борисов !

22

морко

преди 5 години

До Наблюдател Е, в тоя случай що не написаха глоби на 1000-та камиона вчера спрени в явно нарушение на ЗДВП . Или за едни може, за други не. Нещо да кажеш?

21

Анонимен

преди 5 години

Защо ли френската полиция не пише актове ? Отговор : Нямат си Бойко и неговата комунистичеса клика !

fallback