Снимка: Reuters
fallback

В Търговище е задържан мъж, убил три кучета от породата "алабай", съобщиха от МВР.

В местната полиция е подаден сигнал, че неизвестен извършител е умъртвил животните в района на гробищния парк в село Баячево.

Породистите кучета са собственост на 38-годишен мъж от града. Установено е, че извършител на деянието е 62-годишният П.П. от Търговище.

Иззета е законно притежавана от него ловна пушка, с която е извършена стрелбата, причините за която са в процес на изясняване.

При извършена в дома на П.П в Баячево последваща полицейска проверка е установено, че той съхранява 18 патрони 12-ти калибър за ловно оръжие, без да притежава съответното разрешение.

П.П. е задържан за 24 ч. в районното управление. Случаят се разследва в досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Марци

преди 5 години

Така,установена е самоличността на мъжа,убил кучетата.А установено ли какво правят тези кучета на това място?https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Средноазиатска_овчарка

63

C

преди 5 години

Това,че са породисти,прави ли ги по-добри и по-лоши ? Кучето навън трябва да е на синджира

62

До 64

преди 5 години

Кучетата като животни може да не са виновни сами по себе си, но те слушат стопанина и няма как да разберат кой е добрият или лошият човек. Като стопанинът каже: ,, Дръж Шаро, дръж, Нахапи го тоя дето го мразя,кучето го прави.Ако насъскат куче да ме ухапи, за да се защитя и аз да имам пушка ще стрелям.Как да обясня с думи на кучето, че нямам нищо против него?То слуша тоз който го храни.Ако стопанинът го бие и държи гладно кучето само тогава, разбира, че този човек е ,, лоош",но пак си е инстинкт

fallback