Снимка: архив, БулФото
fallback

Жандармерия и полиция осигуряват реда при извършването на проверки в търговските обекти в ромския квартал в Кюстендил.

Проверките са във връзка с получен сигнал от началника на сектор "Икономическа полиция" при ОДМВР в Кюстендил, след който в Районната прокуратура е била образувана преписка.

Участват всички контролни звена на територията на общината, съобщиха от прокуратурата.

"Целта на съвместната проверка е да се установи каква е бройката на обектите, осъществяващи търговска дейност на територията на квартала. Проверката започна днес сутринта, крайният срок на приключването и обобщаването на данните е 15 януари", каза говорителят на прокуратурата Галина Димитрова. Тя посочи, че няма задържани лица до момента, предаде БТА.

В хода на проверката ще се установи кои от обектите работят "извън правилата" каза Димитрова и допълни, че такава акция в квартала се прави за първи път.

"Уточнен е броят на търговските обекти в квартал "Изток", в общи параметри, но знаете, че там търговски обект е доста по-широко понятие и това може да бъде дори една маса", коментира прокурор Димитрова.

Тя посочи още, че акцията не е необичайна, а е задължение на контролните институции. Проверките щели да продължат и занапред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 5 години

ти си го поръча

14

Анонимен

преди 5 години

До бай ганюЗаконите важат само за българите, не и за пат.ладжаните!

13

бай ганю

преди 5 години

успех на проверяващите

fallback