Снимка: Булфото, архив

Планински спасители оказаха помощ на 29-годишен мъж, пострадал при инцидент в Пирин, съобщава "Фокус".

Акцията е проведена през нощта, като в нея са се включили 25 планински спасители.

Двама души са преминавали в района на заслон "Кончето", когато единият, на 29 години, е паднал по стръмен склон от счупена снежна козирка. Вследствие на падането мъжът е получил травми и на двата крака.

Сигналът за инцидента е подаден на телефон 112 малко преди 16.00 ч. във вчерашния ден. Човекът е паднал в посока долината на връх Бански Суходол.

В акцията са се включили 25 планински спасители, като по-голямата част са от Банско, Добринище и Разлог, както и от Софийския отряд.

Между 00.00 и 1.00 ч. тази нощ групите са стигнали до пострадалия и са го изолирали от студа, след това е започнала операцията по транспортирането му надолу. В 6.00 ч. тази сутрин акцията е приключва, като човекът е предаден на лечебно заведение.

Коментари Напиши коментар

6

Пепи

преди 2 години

Поздравления за спасителите и късмет с възстановяването на пострадалия

5

Таню

преди 2 години

Вярно, тоя пич си е страшен късметлия, че първо не е бил САМ. Инак, до сутринта да е умрял от комплексната травма (придружена от адска болка) и съответните атмосферни условия (да не забравяме и елементи на фауната в планината). Това падане е било дълго и страшно, предполагам че снежната покривка го е спасила от най-лошото. Било е разумно да се осигурят към въжето. КомплексЪри ходят да се правят на маунтаниъри, мислейки си че като са навлечени с норт фейс и мамут, автоматично планината е тяхна...

4

Анонимен

преди 2 години

Спасителите и пожарникарите / действащите/ май единствените мъже в държавата.