Снимка: архив, БулФото

Нередности при проверка на пунктове за технически прегледи и автошколи са открили от полицията.

Проверката е извършена на 22 ноември във всички областни центрове в страната съвместно с НАП.

Във Варна е образувано разследване срещу собственик на пункт, в който проверяващите не са открили финансово-счетоводна документация. Установено e, че стойностите на отработените газове на явил се за преглед автомобил не отговарят на показателите на уреда, съобщиха от МВР.

В учебен център в града е установено разминаване в броя на наличните в архива учебни картони и на преминалите на изпит пред ИААА-Варна кандидати, които са били на обучение в центъра.

В Хасково в пункт за технически преглед е установено неспазване на утвърденото време за извършване на периодичен преглед. Открито е и несъответствие при регистрираните и отчетените дейности. Заради това обектът е запечатан със съобщение от НАП.

Сериозни нарушения са констатирани в пункт за технически прегледи в Шумен. Установена е липса на 28 холограмни стикера за извършен преглед.

Проверена в същия град автошкола също е работела в нарушение - учебните картони на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на МПС са непълно оформени.

В Карнобат при проверка на пункт за технически прегледи на моторни превозни средства е установено несъответствие в броя на холограмните стикери за извършен технически преглед. Пак там е запечатана автошкола поради липса на касов апарат.

В Силистра е проверен пункт за годишни технически прегледи, където е установено, че в издаденото от дружеството Удостоверение за техническа изправност на минала преглед кола не е отразено, че тя е със счупено предно стъкло. За това на фирмата е съставен акт.

В Монтана при проверка на автошкола са констатирани нарушения, за които са издадени два акта от ИААА, в автошкола в Пазарджик и пункт в Ботевград също са открити нарушения и са наложени съответни санкции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase