Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

118 хиляди са ловджиите в България за настоящия ловен сезон. Всички те минават през задължителни административни проверки, за да могат да притежават оръжие, предаде Bulgaria ON AIR.

Процедурата при ловджиите е на два етапа – първо се издава разрешение за закупуване на оръжие, а после и за неговата употреба. От местната служба за контрол на общоопасните средства трябва да проверят всеки кандидат.

Процесът може да продължи с месеци. От служба КОС все пак търсят начини за внедряване на все повече електронни процеси в администрацията.

За дългия път да станеш ловджия и могат ли да бъдат съкратени процедурите - разказва Стоян Тричков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

.fle[

преди 5 години

Много злоба завист характерни за неможещия. Лова е отмора от ежедневното напрежение за някои хора. Нещото което трябва да се направи лова да се разреши с гладкоцевна пушка едноцевка. Един патрон срещу един живот. Да се забранят нарезните, многоцевни, автоматични.

18

Анонимен

преди 5 години

Ловци стават мъжете, на които или жените са много проклети и лоши и немогат да се търпят през почивните дни, или такива, които търсят компании, за да се напият и наядат на воля.

17

Анонимен

преди 5 години

Ям месо, но тия винаги са ми били противни. Ловът за тях е спорт, да стрелят по животни. Единствено съм виждам косатките са ди играят с тюлен преди да го изядат.

fallback