Снимка: архив, БулФото
fallback

Шофьорите, на които им предстои пътуване през следващото денонощие, трябва да тръгват с автомобили, подготвени за движение при зимни условия.

Прогнозата на метеоролозите е за сериозно застудяване, като на много места дъждът ще се усили и ще преминава в сняг, предупреждават от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Oще по темата

"Необходимо е да се кара внимателно, със съобразена скорост, да се спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори", посочват от Пътната агенция.

На директорите на областните пътни управления е разпоредено да следят прогнозите по райони и със завишено внимание да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. По опорните пунктове са осигурени необходимите количества сол, пясък, луга и химически вещества.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 5 години

До 2. Точно с това самочувствие че автомобила на мой приятел има всички екстри които може да се сетиш завърши пътя си в едно дере. Нито *** контрола нито дългогодишният му стаж като шофьор можаха да го спасят от поледицата преди 2 години. Хубавото е че се отвориха всички еърбези и го спасиха. Така че не се осланяй много на *** контрола задно и предно предаване блокировки и тем подобни защото на стъкло и Господ неможе да ти помогне.

2

Анонимен

преди 5 години

До 1Имам тракшън контрол.Що се напъваш толкова.Хората отдавна са го измислили

1

Анонимен

преди 5 години

Не тръгвайте на път през планинските проходи те са само за лятото. Избирайте път през който няма голямо изкачване или спускане. Ако сте с летни гуми изпуснете малко от налягането за да имате по добро сцепление с пътя. За тези които сега са изкарали курсовете и са летни шофьори за предпочитане е да си стоят вкъщи на топло и на свинско и винско. Когато се научат добре да управляват автомобил тогава да се пробват да карат през зимата. От 40 г. съм на пътя и съм се нагледал на чудеса.

fallback