Снимка: Булфото
fallback

Работа на прокуратурата е да провери има ли сключени неизгодни договори при изграждането на оградата с Турция. Така коментира бившият вицепремиер и настоящ народен представител Валери Симеонов думите на главния прокурор, че ще има обвинени министри и областни управители, ако се потвърдят изводите от доклада на ДАНС за строежа на съоръжението.

Oще по темата

Според доклада на ДАНС проектните стойности са били необосновано завишени, което е довело до сключване на договори на изключително завишени цени.

"Аз съм идеолог на изграждането на оградата, но не монтажник, нито областен управител. Областните управители са тези, които сключват договорите за възлагането на сторително-монтажните работи", отсече Симеонов.

Той добави, че той няма данни да има сключвани такива неизгодни сделки и по думите му дори са извършени повече строителни дейности, отколкото са платени. Според него областните управители са си свършили работата.

Симеонов добави и че няма нищо ново, всичко ще се провери и ще се установи. Той изрази и съмнение дали ДАНС е институцията, която може да определи дали има престъпление или не.

"ДАНС не е определящата институция, която може да определи дали има престъпление или не. Контактувал съм с ДАНС и нямам много високо мнение за работата им. Също - не може един гологлав чалгар да раздава присъди в България", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

СциганинС

преди 5 години

а за гологлавия чалгар където каза,що не пишете?

15

Скептик

преди 5 години

То Варели си е за основен ремонт ама онзи дето го помним с рехавата мазна плитчица - дето се слагаше на де що има власт, ега ти компота....

14

Анонимен

преди 5 години

не е прав е Валери, Дългия вечно е прав за всичко

fallback