Снимка: Булфото
fallback

Локомотивът, който преди два дни се вряза в паднала скала по трасето на ЖП линията Петрич - Благоевград вече е изтеглен до гара "Черниче". Очаква се утре да бъде възстановено движението по трасето.

Специалисти ще правят огледи на трасето, за да се изчислят нанесените щети по засегнатия 100 - метров участък от релсовия път. През целия ден екипите опитваха да разрушат огромния гранитен къс затиснал локомотива. Цялото трасе в района на Кресненското дефиле е проблемно според хидрогеолози, тъй като има много скални блокове, който са потенциално опасни от срутване. 

Лазар Беров, който специалист по хидрогеология и инженерна геология заяви пред БНТ, че особено в участъка на Кресненското ханче има надвиснали горе-долу два големи участъка, които могат да се получат тежки срутища, които да доведат до пътни инциденти.

Oще по темата

От Национална компания "Железопътна инфраструктура" ще правят допълнителни огледи на железопътните линии.

Бисер Минчев от НКЖИ уточни, че ако се наложи и геодезисти ще бъдат наети, но ще се направи оглед на цялата железопътна мрежа там, където тя преминава през дефилетата. "Иначе ние си знаем местата, регистрирани са, постоянно се наблюдават, но това просто никога не е давало симптоми и тръгна изведнъж", допълни той.

Още една скала над падналата пред локомотива е напукана и също трябва да се обезопаси, казаха специалисти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 5 години

При ГЕРБ всичко се срутва, даже и скалите.

6

Демос гръкос

преди 5 години

Ако беше Simens мотрисата:1. Нямаше да се срути скала от вибрацията!2. Нямаше да има повреден локомотив, щото щяха машинистите да спрат навреме!3. Нямаше да има ранени, а само уплашени.Ти си живей в *** комунизим и си карай Москвето, чугунена главо!

5

Мишо

преди 5 години

"Ние си знаем местата"... ама "зимата пак ни изненада!" Знаете си Вие всичко. Ето там е проблема.

fallback