Снимка: архив "Булфото"
fallback

Хасковлийка на 80-годишна възраст е измамена с 26 000 лева, съобщиха от МВР.

Възрастната жена е била подведена от телефонни измамници.

Вчера по обяд тя получила обаждане по домашния си телефон от мъж, представил се за следовател. По схемата "съдействие на полицията" неизвестният засега извършител я въвел в заблуждение и я убедил да хвърли през терасата на жилището си спестяванията си.

Жертвата изтеглила от банката наличните си спестявания и ги хвърлила от терасата на дома си.

Няколко часа по-късно разбрала, че е измамена и сигнализирала в полицията.

Образувано е било досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 5 години

Чудя се как какичките в банките, които работят с клиенти, не могат да се усетят, че когато възрастни баби/дядовци теглят толкова пари на куп, 100% става въпрос за подобна измама, та най-малкото не докладват на началниците си и не спират тегленията. Обикновено когато възрастен човек трябва да тегли пари за друга работа - примерно за ремонт на къща или за образование на внуците, с него идва я син/дъщеря, я внук.

22

Анонимен

преди 5 години

До единТази жена НЕ я оправдавам, тя НЕ заслужава това. Ако греша за тебе, просто се извинявам и приеми извиненията ми. Просто съм написал това, защо има и такива пенсионери- жестоки към своите си - към децеа и внвуци, но пък милосърдни към чуждите и непознатите. Е, тая тъ.па бабичка е от вторите. И не я оправдавай, защото как може едни пенсионери като нея да мнислят как да тровят живота на близките си, а да не мислят на кого дават парите си?

21

един

преди 5 години

До Анонимен Нито ме познаваш, нито знаеш какви са взаимоотношенията с децата ми, за да ме квалифицираш!Просто коментирам случай с някаква баба, която не познавам.И сигурен ли си, че тази жена има на кой да даде тези пари?Аз коментирам, че отнемането им е противозаконно и не одобрявам, че на някого това му доставя удоволствие!И не забравяйте, че всеки остарява и не знае до каква степен ще оглупее!

fallback