Снимка: pixabay
fallback

11-годишно дете е било блъснато на пешеходна пътека в Бургас.

Инцидентът станал около 19 часа в четвъртък, на кръстовището на ул. "Калоян" и "Сан Стефано", до офиса на БЧК.

По данни на полицията лек автомобил "Тойота Корола Версо" с бургаска регистрация, управляван от 58-годишния А.К. отнема предимството и блъска пресичащото по пешеходна пътека 11-годишно момче.

Детето е в болница, с фрактура на долна челюст, но без опасност за живота, пише "24 часа".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

пътен специалист

преди 5 години

До Анонимен 16: От моя гледна точка пресичането на пеш. пътека - тип зебра реално представлява кръстовище, само че, вместо коли по напречната улица се движат пешеходци, които даже са с предимство. От това произлизат и моите предложения 1.2. При сегашното законодателство инцидентите за жалост ще продължават.

16

Анонимен

преди 5 години

До пътен специалист, трябва просто да се инсталират камери на пешеходните пътеки и който не намали директно се глобява. Ако е по-евтино да се слагат легнали полицаи. Никой не му пука за чуждия живот, но за собствената кола се грижат. Не напразно е забранено и изпреварването на пешеходна пътека - докато изпреварваш не можеш да видиш кой идва от тротоара. Блъскането на пешеходец на пешеходна пътека трябва да се третира като предумишлено убийство или опит за убийство и да се наказва като такова

15

Анонимен

преди 5 години

"В закона пише, че преди пешеходна пътека ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се намаля скоростта с готовност за спиране."То в закона пише, че и организираните престъпни групи са забранени, ама ни управлява ГЕРБ, нали?

fallback