Снимка: Pixels
fallback

Проверка на НАП установи масови нарушения в бензиностанции в страната.

Били са проверени обекти, които се намират на територията на Перник, Драгичево, Свиленград и Бургас.

След констатираните нарушения и петте обекта са били запечатани, за част от тях са образувани и досъдебни производства.

Проверките са направени съвместно с Агенция "Митници", МВР, Българския институт по метрология (БИМ) и НАП.

В хода им е установено, че в една от бензиностанциите са монтирани допълнителни устройства към фискалния апарат на обекта.

По този начин е било възможно подаването на некоректна информация за извършените доставки, наличните и проточените количества горива към НАП.

В друга бензиностанция пък са открити неодобрен тип колонки, съобщават от приходната агенция.

Иззети са налични парични средства в два обекта, заради непогасени данъчни дългове.

От три от бензиностанциите инспекторите от Агенция "Митници" са иззели гориво (14 хил. литра), заради нарушения на акцизното законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Ум

преди 5 години

Кучетата лаят, кервана си върви ... промени никакви. Някой в затвор да е влезнал за укрити данъци? Няма и няма и да видете, това да не е нормална Европейска държава. Тук джигит е на мода и ако не преметнеш системата те мислят за загубеняк. БГ блатото никога няма да се оправи.

23

анонимен

преди 5 години

Добре,че народа се разбунтува,та НАП да заработи.Хем искат повече пари в бюджета,хем не си мръдват пръста да ги намерят.От90-те години никой не проверява по пазарите дали се издават касови бележки,а много добре знаят,че не се издават.Там почти всички са прекупвачи,които не влагат никакъв труд да произведат нещо,освен да отидат и да го купят на готово,и да му вдигнат цената двойно.Трябва да има засилен контрол на НАП и то постоянен,за да се спре неиздаването на касов бон.

22

Анонимен

преди 5 години

До българинПРОВЕРЕТЕ ЛУКОЙЛ !!!!!Абе да го проверят, ама ако питаш Боко и Румен Решетников където се правят на врагове, всичко с Лукойл е наред.

fallback