Снимка: архив "Булфото"
fallback

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов призова протестиращите в страната да спазват закона и да не провокират полицаите, които изпълняват задължаниета си да опазват сигурността.

Oще по темата

Той каза, че всеки има право на мирен протест, но и всеки български гражданин има правото на свободно придвижване и трябва да се намери баланс, за да няма засегнати.

Министърът посочи, че е разпоредил там, където протестите са заявени и е спазен редът, полицаите да организират движението, да следят за провокатори, както и да няма спречкване между участниците.

"На местата, където протестите не са заявени, органите на реда също ще се стремят да организират движението", посочи той.

Младенов допълни, че на установените нарушители от протестите в неделя, са били съставени актове.

На въпрос какви мерки се предприемат в зачестилите напоследък случаи на насилие и съпротива над полицейски служители, МВР шефът съобщи, че е изпратил разпоредителни писма, касаещи обучение на служителите, тактически действия в ситуации на неподчинение от страна на компактни маси, които системно нарушават закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Анонимен

преди 5 години

Може ли министърът да обясни защо когато ГЕРБ протестираха срещу Орешарски спирането на движението (дори на магистрала! - спирали са ме) беше законно, а сега - не?

64

Анонимен

преди 5 години

АБЕ КОЙ Е ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА МВР?

63

Анонимен

преди 5 години

До 72ВЛАСТТА ГРЯБВА ДА СЕ СГАЗИ , ЗАЩОТО НИ МРАЗИ !

fallback