Снимка: БТА

В момента няма затворени пътища на територията на страната, информира директорът на ГД "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски пред журналисти тази вечер.

Още по темата

Никъде в страната от служителите на полицията не е използвана физическа сила или полицейска техника, въпреки че на много от местата имаше провокации, от една страна от протестиращите, а и от гражданите, които се прибираха със своите автомобили, посочи Терзийски, цитиран от БТА.

Не допуснахме нарушение на обществения ред или някакви стълкновения между протестиращи и непротестиращи, допълни той.

Терзийски припомни, че днес в много градове е имало заявени протести по различни поводи. Тези, които бяха предварително заявени и съгласувани с местните органи за самоуправление, протекоха при добър обществен ред и без нарушаване на закони, обаче има и някои изключения, като блокирането на пътя Е-79, където за дълго време беше спряно движението между Благоевград и Кулата, каза той и допълни, че е бил блокиран и обходният маршрут.

Продължава в момента пускането на движението и поетапното нормализиране на положението, уточни главен комисар Терзийски. Обстановката в Благоевград вече е спокойна.

Няма протест в страната, който да разреши затварянето на основни пътища и автомагистрали, категоричен беше той и отбеляза, че законите трябва да важат за всеки гражданин. При такива протести полицаите действат много внимателно, спазват законовите изисквания, но нека и протестиращите също да спазват законовите разпореждания и разрешенията, дадени от съответните власти, призова главен комисар Терзийски.

Директорът на СДВР главен комисар Ивайло Иванов информира в отговор на въпрос, че при блокирането на движението на Орлов мост е имало лек инцидент с един от протестиращите от преминаващ автомобил. Той уточни, че произшествието е леко, човекът е прегледан в ИСУЛ и му няма нищо.

Груби нарушения на обществения ред няма, посочи главен комисар Иванов. Все още има протестиращи на Орлов мост и са създадени обходни маршрути. Протестът е съгласуван до 21 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase