Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Малкият Ахмед, който се роди в Спешната помощ в Пещера, скоро ще бъде изписан и задно с майка си Сибел ще се приберат при семейството си.

Раждането на малкото момченце ще остане незабравим спомен за две лекарки - д-р Гергана Папазова от Спешната помощ в Пещера и д-р Елисавета Генчева от пазарджишка частна болница.

Oще по темата

Сибел е от баташкото село Нова махала. Само преди дни тя получила родилни болки и още на първите контракции семейството потеглило с кола към пазарджишката болница.

Бебето, обаче, не можело да чака и затова бъдещите родители спрели във филиала на Спешната помощ в Пещера, защото болницата в града е пред закриване, съобщи Bulgaria ON AIR.

Въпреки че Спешното не е пригодено за подобни извънредни ситуации, раждането на малкия Ахмед е било безпроблемно. Бебето се появява на бял свят минути по-късно.

Момченцето е напълно здраво, високо е 49 см и тежи 2 750 грама, а съвсем скоро ще е заобиколен от всички свои близки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 5 години

не желая да чета за гадните ***, тези новини ги продавайте в индия

12

179

преди 5 години

88 процента от хората в село Нова Махала са турци, 6 % са роми а останалите не са показали националност. Населението на цялото село е 2000 човека .Мисълта ми е ,че пак ще е добре тези 88 процента да са турци ама едва ли, сигурно и те са роми просто се срамуват от етноса си и са се писали турци па даже и турски имена носят тъжна работа :D

11

Отидоха си онези,

преди 5 години

които бяха чували от своите родители онова,което е документирал и Иречек - в края на 19-и век,"в Пещера живеят 4 или 6 ромски семейства".По времето на социализма в Пещера има вече две ромски махали.Живеещите в тях са събрани от кол и въже и докарани в Пещера, за да се промени социалната структура на града."Прекалено буржоазна и интелигентна" се сторила на някои. Дори стари комунисти изпаднали в немилост заради буржоазния си произход. Пролетариат бил нужен. Идете да видите днес ц.г.низиран град!

fallback