Каква беше 2018 година за българските общини и кои са бързоразвивщите се села около големите градове в страната - равносметката в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR от Силвия Георгиева - изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в България.

"През изминалите 8 месеца тече интензивна дискусия в общините кой е най-добрият вариант за прерайониране. Това има значение от гледна точка на европейското финансиране. Това се налага, за да отговорим на европейските изисквания за размер на населението в даден район", коментира Георгиева.

Това прерайониране се налага, тъй като в България има два района, които не отговорят на изисканите от ЕС цифри, заяви още директора на Националното сдружение на общините.

Лошата пътна инфраструктура в малките градове и села в страната също е един от належащите проблеми на общините, които трябва да ги поддържат със собствени средства. Според Георгиева най-трудна е поддръжката на четвъртокласната пътна мрежа в страната и увери, че парите със сигурност не са достатъчни за това.

Наскоро стана ясно, че от догодина ще има увеличение на местните данъци и такси. Трябва ли да се притесняват хората, че това ще се отрази на джоба им?

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 4 години

От калпави кадри начело с безотговорни кметове и кметици е такова