Снимка: Булфото
fallback

Около 17 на сто от престъпленията в Ловешка област се извършват от малолетни и непълнолетни, съобщи директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Милен Маринов. Той посочи, че процентът на престъпленията, извършени от деца, е притеснително висок.

"И с тях работата е доста трудна. Санкциите, които се налагат на малолетните и непълнолетните, минават през комисия. Затова трябва да се работи с децата. Инспекторите от "Детска педагогическа стая" на територията, обслужвана от областната дирекция, работят непрекъснато и имат на отчет много деца", добави Маринов.

Той уточни, че като превенция в борбата с детската престъпност в областта са създадени и четири Детски полицейски управления - две в Ловеч и по едно в Тетевен и Троян.

Инспекторите от "Детска педагогическа стая" участват активно и в механизма на Регионалното управление на образованието за привличане на децата в училище, каза още директорът на полицията, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 5 години

Тази престъпност се насърчава от ромския хелзински комитет и е под чадъра на ДПС и почетния им "хидроенженер".

30

Анонимен

преди 5 години

Затова само дет за свенските парапитеци. Те или ние.

29

ВЪПРОС

преди 5 години

Аз лично се чувствам засегнат от тази Новина - познавам всички Деца покрай мен , нито едно не е Престъпник - всички са Лекари , Работници , Продавачи в магазин и още . Защо най-после не се признае Официално Проблема с Ромите , да стане Приоритет на Държавата , да се гласуват закони ?

fallback