Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Наемателят на плажа Милен Янков алармира за активно изсичане на гората над къмпинг "Черноморец". По думите му теренът е свлачищен и ако не се спре сечта, тонове земна маса могат да погълнат красивата плажна ивица.

И вчера работници разчистваха частния терен до самия плаж от изсечените храсти и дървета. От фирмата, която стопанисва земята, твърдят, че само почистват частния терен, за да го оградят. Преди да започнат почистването на терена е поискано и експертно мнение от Геозащита.

"Оттам са дали становище къде има свлачищна зона и къде няма. Тук има подпочвени води, свлачищната зона се намира в другия край", обясни представителят на "Сънрайс Блу Лагун" Георги Георгиев, пред Bulgaria ON AIR.

Наемателите на плажа обаче са на друго мнение. Твърдят, че са поскали геотехническа експертиза, според която гъстата дървесна маса предпазва ската от активизиране на по-големи свлачища, които биха засегнали и застроените имоти в близост.

Местните коментират, че на терена ще се строи къмпинг. От фирмата отричат.

Наемателите на плажа са подали сигнал до Районната прокуратура в Бургас, до община Созопол и екоинспекцията. Те настояват прокуратурата да извърши проверка за престъпление от общ характер.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Гражданско общество

преди 5 години

Най-обичам "сигналите" ПОСТФАКТУМ - те вече изсекли, той сигнализира, общината тича ДА ГЛОБИ "а ла Фандъкова", животът си тече - и всичките доволни ;-)

8

Анонимен

преди 5 години

Плажа там е малък но хубав. При спокойно море е добре и за гмуркане.

7

Анонимен

преди 5 години

Мафията на демократите сече до плажа. Има ли изненада?

fallback