Снимка: архив, БулФото

Протест срещу движението на каруци по пътищата се проведе в Казанлък. Недоволството е провокирано от тежката катастрофа в събота, в която загинаха двама младежи. Готвя се подписки с искания за промени в Закона за движение по пътищата и в общинската наредба за движението на каруци.

В подписката, адресирана до общинската администрация, казанлъчани ще могат да заявят дали искат тотална забрана за движението на каруци по първокласните пътища на територията на общината или ясна регулация с часови интервали, в които то да е забранено, предаде БНР.

Сред исканията са хората, които управляват каруци, да се явяват на листовки и да познават закона, както всички останали водачи на превозни средства, както и да са над 18 години.

В София родители на деца с увреждания и граждани, които ги подкрепят, се събраха за 12-та поредна вечер пред Министерския съвет с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Протестиращите блокираха за около 10 минути кръстовището при булевардите “Стамболийски“ и “Христо Ботев“.

Преди шествието да тръгне, майките пуснаха в небето 12 розови балона, целящи символично да спукат розовия цвят на вицепремиера. Към всеки от балоните бяха прикрепени снимки на Валери Симеонов, за да може “и той да отлети заедно с балоните и да напусне системата“, казаха майките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase