Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

До 2030-та година 60 на сто от територията на България ще се превърне в така наречената "демографска пустиня".

Почти половината българи ще живеят в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора.

Малко под 900 населени места ще изчезнат от картата на България в следващите 12 години. Това показва изследване, изготвено по поръчка на фондация "Фридрих Еберт" от учени от БАН и Софийски университет, предаде Bulgaria ON AIR.

Данните на имотния пазар са още по-стряскащи – сделки за продажба на жилища се извършват на практика само в четири града - София, Варна, Пловдив и Бургас. А общо броят на покупко-продажбите за първите девет месеца на годината у нас е малко под 150 хиляди.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

311

Анонимен

преди 5 години

Кураж българи !Черен Гологан не се губи...само разкарайте русофилите, че те са СПИН вируса за България !

310

p087

преди 5 години

До АнонименСъгласна съм с мнението ти, че при българите не се гледа с добро око на жена, която е родила на 20-21. Като, че ли сега е нещо "срамно" една жена да роди на такава възраст. Едно време са се женили и са раждали на тези години и си е било нормално, а сега едва ли не е "срамно". В днешно време даже не е срамно и лошо една жена да остане стара мома и да няма деца, но е срамно, ако се омъжи и роди мн. млада на 20-21. Тъпо мислене. Заради това мислене раждаемостта при българите е ниска

309

АЙДЕ БЕ !

преди 5 години

До АнонименАз пък мисля че много добре правят българите като не създават дом и семейство . Дори не създават запознанства с отсрещния пол - страх ги е от съдебната практика . При такива закони за семейството при такава съдебна практика - така !! Много мъже видяха и разбраха що е това правов ред от жени за жени и защита на интересите на жените и децата им . Но не на децата на бащите . Та при такава съдебна действителност всичко ще бъде такова не само раждаемостта . Когато оправим съда тогава !

fallback