fallback

Пореден тежък инцидент в оръжейния завод "Арсенал" в Казанлък вкара шестима мъже в болница Те са с различни обгаряния и повърхностни наранявания, но без опасност за живота.

През 2016 година при три взрива в завода загинаха трима служители. А за тази година това е втори инцидент, при който има пострадали служители в "Арсенал".

Oще по темата

"Контролът е работа на държавата. И тук виждаме занижен контрол. Ако държавата има достатъчно контролни органи. Какви са тези 450 проверки на "Инспекция по труда" с нулев резултат?", попита инж. Петър Пенчев от Асоциация на свободното слово "Анна Политковская" пред Bulgaria ON AIR.

Посочвайки част от нередностите в българските военни заводи, инж. Пенчев даде пример с американски военни, които намират в спрян за проверка кораб противопехотни мини с номера, съответстващи с номерата, които трябва да са в завода в Горни Лом.

По думите му в документи е записано е, че българските власти са направили проверка и са установили, че това не е истина.

"Необходимо е на контролните органи да не им се въздейства под масата", подчерта инж. Пенчев.

Той върна лентата назад и посочи, че една от проверяващите комисии решава, че след трагедията заводът в Горни Лом трябва да се затвори, но по думите му след 20 км път към Монтана получат нареждане, връщат се и правят нов протокол - "все едно няма нищо".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Тончо

преди 5 години

Само шуробаджанаци, началници с основно и средно образование, назначени от Тодор Живков и все още непоклатими на власт-ето това е резултатът.

fallback