Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Опит за измама за над 112 000 евро от фиктивен износ е разкрит на "Капитан Андреево". По документи стоката е била превозвана от товарен автомобил с турска регистрация, съобщиха от Агенция "Митници".

Шофьорът на камиона, турски гражданин, е декларирал, че превозва от Холандия и Германия за Турция групажна стока с общо тегло 22 670 килограма. При притегляне с електронна везна обаче е била констатирана разлика в килограмите между представените документи и наличния товар.

Митничарите установяват, че в товарното помещение липсва част от декларираната стока. На практика в камиона не е била превозвана описаната в документите система за изпомпване на лепило.

Машината, която намира приложение в автомобилната индустрия, е с тегло 4183 килограма и е на стойност 112 521 евро. Срещу шофьора на камиона е бил съставен акт за административно нарушение.

Според експерти подобни измами целят в европейската държава, откъдето тръгва товарът, да се ползва неправомерно възникналото с износа на стоката право на данъчен кредит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 5 години

NIE BALGARITE TAKIVA MRASNI PARI NE SHTEM.NIKOGA BALGARIN NE ISKA DA IZMAMI DARGAVATA.

7

Анонимен

преди 5 години

Голяма работа. Тия от Варненската митница такива суми не ги броят. Цели кораби със слънчоглед пътуват на изток.

6

taipai

преди 5 години

мошеници . да арестуват износителите . българска работа

fallback