Снимка: bgonair.bg
fallback



Кметът на беловското село Габровица Кирил Симеонов беше задържан с нелегални дърва за огрев.

При акция на Икономическа полиция - Пазарджик е установено, че Симеонов превозва 9 кубика дърва за огрев без контролна горска марка. Хората от селото обаче го защитиха, предава Bulgaria ON AIR.

Той е бивш горски, а от 2 месеца возел дърва за отопление, но за тях имало маркировки и разрешително.

При един от курсовете внезапна проверка установила, че дървата са без контролна горска марка. Кметът на Габровица Кирил Симеонов е бил задържан, но впоследствие освободен.

Хората от селото пък твърдят, че нарушението е на сегашния горски Иван Вакарелски, който не се качвал до камионите, за да ги маркира, а ги изчаквал долу на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 5 години

Еййй хора! Ами фирмите!? Те как превозват дърва? Кой знае и на тях кога и как им се маркират дървата? А и друго, има хора които не могат да си позволят фирмаджийски камион да им докарва дървата! Има позволителни за сеч на хора които имат участъци, има позволителни за превоз ако трябва да се превозят дървата! Отделен въпрос е че главният горски не си е нагласил нещата да отиде на място където се прави сеч за да сложи марки! Имало ли е желание, щяло е да има и начин и нямаше да се стигне до там!

5

Анонимен

преди 5 години

А и те всички от дървената мафия се изучиха за горски.Ако не те жените им станаха и си маркират семейно.Твойта бий печата на ред,а ти след нея правиш просека.Милионери станаха хората

4

annybody

преди 5 години

Дървата от кмето за свои хора са по 35 лв. кубика, а "набраното" от сингапурците - над 90 лв. за външни (в махалата не се курпуват, те си "бират").Колкото повече "наберат" кмето и горскио, толкова по-добре за повечко народ, нали?

fallback