Снимка: архив, Булфото
fallback

13-годишното момче, което бе затиснато от футболна врата в Пазарджик, е починало, обяви пред „Фокус“ директорът на Областната болница д-р Васил Вълчев.

Oще по темата

Той обясни, че в момента има напрежение пред болничното заведение, защото близките му отказват да бъде направена аутопсия.

"Такава е задължителна, защото случаят е предаден не прокуратурата. Това е съдебен случай, само прокурор може да разреши, но това е малко вероятно. Полицията също е уведомена за случващото се", коментира д-р Вълчев.

По думите му причините за нежеланието на близките на момчето да бъде направена аутопсия, най-вероятно са религиозни.

На свой ред говорителят на ОДМВР - Пазарджик Мирослав Стоянов уточни, че към момента пред здравното заведение няма нарушаване на обществения ред, но за всеки случай са били изпратени униформени.

"На близките ще бъде обяснено, че аутопсията е задължителна при такива инциденти и само с разпореждане на прокуратурата може да бъде отменено", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 5 години

С тия футболни врати станахме смешни по света. няма ли в крайна сметка да се научиме как се монтират такива спортни съоръжения безопасно и то в училища. Говори за голяма несериозност.

6

annybody

преди 5 години

Така и не отвориха дума за това, че тъкмо родният му етнос непрекъснато "бире" болтовете и по футболните врати, и къде що джилязу видят.Жалко за детето, лека му пръст.

5

Анонимен

преди 5 години

Това е желанието на родителите и то трябва да се уважи. Няма смисъл от аутопсия, какво ще покаже тя.

fallback