Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Дървата за огрев в Пловдив за новия отоплителен сезон са с 20% по-скъпи спрямо миналата година, показва проверка. Новата цена оказва влияние и на търсенето и вече все по-малко домакинства предпочитат да използват твърдо гориво за зимата, предаде Bulgaria ON AIR.

Тази статистика се базира и на по-малкия брой на подадените молби за помощи към Дирекция "Социално подпомагане". За целия отоплителен сезон миналата година е имало 6200 заявления.

С всяка година почти с 1000 намалят заявленията и желаещите за отопление. За предстоящия сезон подадените документи са почти двойно по-малко.

Желаещите да се възползват от социална помощ за новия отоплителен сезон могат да подават молбите си в Дирекция "Социално подпомагане до 31 октомври.

Там служителите ще направят справка дали съответното лице отговаря на изискванията. Срокът за доставка на твърдото гориво е 20 ноември.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Зозо

преди 5 години

Колеги, протестът беше миналия месец, щом не протестирахте, значи сте доволни и повишението на цените не ви притеснява. Моля да не мрънкате при това положение.

31

11

преди 5 години

До Анонимен 18То убаво бе тъпан, ама между "имали" и "има ли" има огромна разлика, бе дървар. Нищо не се разбира.

30

Анонимен

преди 5 години

Няма ли да излизаме от землянките да ги лепваме ?

fallback