Снимка: архив, Reuters
fallback

Всички пациенти, които са на хемодиализа във видинската болница ще бъдат извозени от днес следобед в Монтана, където ще се извършват процедурите. Това съобщи за БТА доктор Владимир Вълчев, директор на Районната здравноосигурителна каса във Видин.

Oще по темата

Уточнени са графиците, организиран е транспорт и са предупредени пациентите от Видин. РЗОК е извършила проверка на Центъра по хемодиализа, където е установена авария в един от филтрите на апаратурата. Очаква се в понеделник тя да бъде отстранена и работата на Центъра да бъде възстановена.

Центърът по хемодиализа във Видин работи на авариен режим от понеделник, а в този режим може да се извършва хемодиализа с разрешението на фирмата, която поддържа системата, съгласието на екипа на хемодиализа и пациентите.

След като апаратурата спря, 50-годишен мъж на хемодиализа почина вчера сутринта. Пациентът е трябвало да бъде подложен на диализа в понеделник в МБАЛ "Св.Петка" във Видин, но е дошъл в по-късен час и апаратурата не е работила. Пропуснал е следващата процедура и му се е влошило състоянието.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback