Снимка: Reuters
fallback

България изпрати молба за присъединяване към Банковия съюз. Очаква се страната ни да бъде одобрена и за чакалнята на Еврозоната в рамките на една година.
Oще по темата


"Икономическият и паричният съюз е в основата на нещата. Той включва обща валута, която е еврото. Еврото не е просто проект - дава повече стабилност и възможности. България е готова - има показатели, които отговарят на изискванията. Критериите ги изпълняваме, имаме стабилни финанси и добри бюджетни политики", заяви депутатът от ГЕРБ Мария Илиева пред Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че ще има много предимства за бизнеса. Ще има по-пряк достъп до финансови ресурси, ще паднат лихвените проценти, ще се премахнат таксите за трансгранични операции, обясни Илиева.

Според нея може да очакваме повече инвестиции, които пък ще доведат до икономически растеж и по-висок стандарт на живот у нас.

Минималният престой в чакалнята на Еврозоната е две години. В предаването "Денят ON AIR" Мария Илиева посочи, че разумният срок за престоя на България там е 2,5-3 години. По думите ѝ единствено ще е нужно да докажем устойчивост на политиките.

Народният представител от ГЕРБ отбеляза, че след приемането на еврото закръглянето на цените няма да бъде с повече от 1-2% и няма да има шоково поскъпване.

"Повишаваме не само възнагражденията, повишават се и пенсиите. Догодина ще има 150 млн. лева и за хората с увреждания", заяви Мария Илиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

анонимен

преди 5 години

на германия и франция им трябваха около 10 год за да си стъпят на краката а на нас колко ще ни трябват сигурно 50год

49

Анонимен

преди 5 години

Спирала от инфлация. Това ни чака.

48

Анонимен

преди 5 години

Еврото е една огромна измама ! Живея в Испания от времето на испанската песета,преди да приемат еврото,исп.политици изговориха същите лъжи като тая Илиева,нищо от казаното не се сбъдна,испанците обедняват с всеки изминал ден до днес...и днес все още продължават да си искат песетата...с песетата те живееха един прекрасен живот,нямаше бедни,имаше само добре задоволен народ,елате сега да ги видите,свити,загрижени и обеднели...ЕВРОТО Е ЕДНА ГОЛЯМА ИЗМАМА,ТО Е ДОБРО САМО ЗА ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ...

fallback