Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Благотворителна инициатива помага на деца в институциите и домовете като им дава внимание и време. В началото всичко започва като инициатива за подаряване на книги и насърчаване на четенето, което постепенно прераства в нещо много по-мащабно – подаряване на време на деца в неравностойно положение.

"Подарете книга" е мрежа от доброволци, чиято цел е да посещават деца от институции и да им помагат. Хората разговарят с децата и им помагат с учението и социалните контакти. Така подаряването на книги се превръща в подаряване на лично време, което доброволците да прекарат с децата.

"Стани доброволец – подари време" организира тенис турнир по двойки. Събитието ще се проведе на 30 септември на кортовете на "Славия" и за пета поредна година ще подкрепи децата в институциите и домовете.

"Като примерно "Училище за работа", което има за цел да направи прехода от училище към света на възрастните по-лек. Много голяма част от децата, излезли от домовете, вече са част от екипа ни. Друга голяма част вече са студенти, а има и дипломирали се", споделя Теодора Спасова пред Bulgaria ON AIR.

"Доброволците ни са изключително разнообразни. От деца, до пенсионери. Има много образовани хора, има и такива, които не са учили след 12 клас. Но добротата и желанието да се помага ги обединява. Основният ни канал, чрез който търсим хора, е Facebook. Разбира се, разчитаме и на медиите", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Социални умения

преди 5 години

Децата да четат на глас пред слушатели - подобрява социалните им умения.

fallback