Снимка: HelpBook.info
fallback

Измина още една седмица и е време за новите сигнали за нарушения и нередности в платформата HelpBook.info.

През изминалите дни отново получихме сигнал чрез платформата HelpBook.info за лошото улично осветление в Долна Диканя.

"Преди повече от два месеца подадох сигнал до община Радомир за лошото улично осветление в Долна Диканя. Никакъв отговор не получих, няма и нормализиране на осветлението. С намаляване на светлата част от денонощието все повече се налага да се поставят осветителни тела. До кога ще ни лишават от това елементарно условие за нормално придвижване по улиците? Очаквам Вашата експедитивна намеса!"

Получихме тревожен сигнал, отнасящ се за некачествено монтирана люлка в парк Лебеда, кв. Западен Парк. Поставена едва преди няколко месеца, карабалката се клати в основата, където би трябвало да е закрепена здраво, поради което разтревожената майка се притеснява от възможни инциденти.

Преминаваме към постъпилите сигнали засягащи проблемите на пътя. Първият е за шофиране в аварийната лента на магистрала "Хемус".

"Видно от приложената снимка, пред и след автомобила имаше още много други МПС-та каращи в аварийната лента. Малко след мястото, на което е направена снимката стоеше патрул на КАТ, който не предприемаше никакви действия за регулиране на движението и санкциониране на нарушителите. След коментар от моя страна защо не се предприемат действия, полицаят на място просто вдигна рамене“, пише в сигнала. 

Вторият сигнал е за изоставен автомобил, намиращ се в ЖК "Красно село“, който стои паркиран от месеци пред бл. 22. От приложените снимки е видно, че колата няма активни ГТП и гражданска отговорност. Молбата на автора на сигнала е за взимане на спешни мерки от отговорната институция.

Поредната зейнала огромна дупка възпрепятства предвижването на автомобили в ЖК "Полигона“.

"На цялата улица има спрели коли и ако трябва да се мине от тази страна на улуцата трябва да се мине през дупката. При последното минаване си счупих предната броня. Дупката се разшири от месец юни 2018г. В следствие от строежа в другия край на улицата и камионите минаваха от този край на улицата", описва ситуацията сигнализиращият.

"До преди 3 седмици беше затворена улицата от другата страна заради строежа и трябваше да се минава от тук. Колко време трябва да се чака, за да се реши проблема? За какво се събират пари за данъци сграда и данък МПС? Накрая трябва да караме по разбити улици и да плащаме ремонти в сервизите.“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 5 години

ЦЪФНАЛАТА БЪЛГАРИЯ

1

Наблюдател

преди 5 години

Има телефон - сондажи-мондажи, звъннете първо там.

fallback