Бурният вятър в Благоевград предизвика срутване на фасадата на мола в града. Сградата се намира в центъра и наскоро бе ремонтирана. За щастие няма пострадали при вчерашния инцидент.

"Вятърът беше много силен. Решихме да влезем в мола, но бяхме изгонени от охраната, като ни беше казано, че пречим там където сме застанали. Излязохме, но таванът започна да тропа и влязохме вътре отново. 30 секунди по-късно всичко се срути, започна да мирише на пушек", разказаха ученици от Езиковата гимназия в града пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Пред входа на мола е била струпана огромна част от фасадата на сградата и те не са могли да излязат оттам. След това учениците успешно напускат мола през кафето, което е до главния вход.

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов предупреди, че има опасност от падане на нови отломки от източната част на фасадата. По думите му районът е напълно обезопасен, а граждани няма да бъдат допускани около обекта.

Към момента са предприети всички действия за безопасността на гражданите, увери той и прозова хората да не палят огън на открито, защото заради сушата и силния вятър опасността от пожар е огромна.

"Община Благоевград не носи отговорност, няма права и задължения по стопанисването. Концесионерът е наел строителна и надзорна фирма, имало е въвеждане в експлоатация. Органите ще кажат кой носи отговорност", посочи зам.-кметът на Благоевград Иво Николов за зрителите на "България сутрин".

"Фасадата беше много красива и емблематична за Благоевград. Предполагам, че концесионерът ще направи всичко възможно да я възстанови по най-бързия начин", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase