Снимка: архив Булфото
fallback

Камион, пълен с метални отпадъци, помете бариера на жп прелез в Ловеч, без да спре, и то при сигнализация, че идва влак. Оказва се, че въпросният прелез на линията Левски – Ловеч е един от най-модерните у нас.

Изграден е наскоро, а задължителна част от съоръжението е наличието на видеокамери, които са успели да заснемат случката, съобщи Нова тв.

Гредата на автоматичното прелезно устройство се оказва свързано със системите на железопътната инфраструктура. След като камионът я чупи, автоматичната сигнализация светва червено и влакът не може да мине през прелеза.

Видеозаписите са предадени на полиция и прокуратура. Досъдебното производство е за незаконно увреждане на чужда собственост. Ако вината на водача бъде доказана в съда, нарушителят може да лежи в затвора до 5 години.

От "Железопътна инфраструктура" поясниха, че подобни действия на шофьорите струват много скъпо, не само като средства.

Железопътните прелезите у нас са над 750 на брой. Статистиката сочи, че сме на второ място в Европа по инциденти с пресичащи автомобили при спусната бариера.

От началото на годината има регистрирани 14 такива случая с 10 жертви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Ставрю

преди 5 години

Язък за прелеза най модерния сигурно боко му е резнал лентата . ми сега без модерен прелез що ще правим голяма новина. Случва се и това. Много ви боли за прелеза а за теца на Ердоган спите.

21

до коментар 5

преди 5 години

прав си за платнищата.. НИКОЙ не ги слага... защото НИКОЙ не следи и глобява....в момента половин Варна е разкопана защото се прокарва нов булевард който да облекчи трафика и успоредно с това доста улици са в ремонт.. из целия град се носят облаци прах който се диша и се лепи по колите. кръстосват самосвали със пръст, чакъл и материали и не съм видял нито един със обезопасен товар. Некадърни работници на които не е обяснено още по некадърни ръководители, които трябва да отговарят за това.

20

Анонимен

преди 5 години

"Ако вината на водача бъде доказана в съда, нарушителят може да лежи в затвора до 5 години"...Ако , Може.... заради тази безнаказаност България е на тоя халкакво има да се доказва ,всичко е заснето .. да плаща потрошеното в троен размер и да става булка в пандиза за 5 години..

fallback