fallback

Общ преглед

След като България отправи запитване към 7 държави и фирми за закупуване на нов изтребител за българските Военновъздушни сили, в София американската фирма представи своя най-модерен вариант на бойния изтребител F-16.

Това е един от най-успешните бойни самолети, а в София той беше представен чрез тренажор, на който евентуално ще се обучават и българските пилоти, предава Bulgaria ON AIR.

На представянето в столицата присъстваха летци от родните ВВС и председателят на комисията по отбрана ген. Константин Попов, пред които бяха представени предимствата на този модел F-16, който разполага с динамичен радар и система за извеждане на самолета от аварийни ситуации.

Евентуално такива машини могат да се купят от Израел или Португалия, а Соломон Паси коментира евентуалната покупка на нов изтребител и подчерта, че това е политика. По думите му трябва да купим самолет от наши съюзници.

Дали и с кого ще има сделка, трябва да реши правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Iceblast88

преди 5 години

Ще сменим 40 годишните морги с 50 годишните ковчези и след 2 години ВВС пак ще зареват, че техниката им е по стара от пилотите! 20 години я дъвчем тази тема,какво има да се мисли.Взимаме най евтиния и най новия-Грипен.Ф-16 е дърта избочена кошница-еквивалент на дъртите БМВ-та които вървят и оставят димна завеса зад тях,все едно са на мазут.Ако трябва да сме честни-въобще не ни трябват самолети.Трябва ни модерно ПВО-по евтино,по лесно за поддържане и по ефективно-200 ПВО на цената на 10 самолета

47

кака корни

преди 5 години

да купим на таварищ Радев Грипените ще може да ги използваме в селското стопанство и за борба с горски пожари

46

Анонимен

преди 5 години

Искам и аз да си купя Ф16. Някой може ли да ме свърже с доставчик, дилър, авиокъща, нещо такова. На изплащане ако може и да мога газова уредба да му сложа. Багажник голям не ми трябва. Колкото за 1-2 щайги с компоти ми стига.

fallback