Снимка: Булфото, архив
fallback

Старши треньорът на Павликени Димитър Тодоров говори за трагедията в отбора, след като четирима футболисти от тима загинаха при тежка катастрофа снощи. Това е станало след мач на отбора от Аматьорската футболна лига срещу отбора на "Земеделец-93" от свищовското село Козловец, спечелен от отбора.

Oще по темата

"Разделихме се като свърши мача, аз тръгнах с моята кола с три момчета за Севлиево. Другите две коли с футболисти също си тръгнаха за Велико Търново, а те явно са останали при приятели в Козловец. Със сигурност е карал 19-годишния Ивелин Ивов и в полунощ не са спрели на стопа, където пресичат главния път Русе-Плевен в посока Павликени", разказа потресеният треньор пред "24 часа".

Той уточни, че на отиване фаталното BMW на играчите е карало през целия път след неговата кола.

"Не знам какво ще правим оттук нататък - 4 погребения. Събирам останалите футболисти и ще говорим с кмета на Павликени, за да уточним траурните церемонии", допълни Тодоров, който преди години водеше в А група севлиевския Видима Раковски.

Двама от загиналите - Георги Вълчев и Генчо Стефанов са от Павликени. Димитър Кушев е от Велико Търново, където преди години бе един от основните реализатори на местния Етър, а най-младият - Ивелин Ивов е от село Българене.

Самият Кушев е бил с контузия и не е играл в срещата, но е тръгнал за гостуването за подкрепа на по-младите си колеги. Той и още един от загиналите оставят малки деца.

Същевременно стана ясно, че 38-годишен шофьор от Пернишко е бил зад волана на тира "Скания" с ремарке, който е помел неспрелия на знак "Стоп" автомобил на играчите.

Пробите за алкохол и наркотици на водача са отрицателни. Пред разследващите той обяснил, че  колата е излязла внезапно и непосредствено пред тира му и той не е могъл да спре навреме.

Заради трагедията утрешният 14 септември е обявен за ден на траур в Павликени. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Милко

преди 5 години

Ами,един от хората в колата е от естествения подбор.Просто лоши обстоятелства!Смятам,че той беше съвкупност от отговорна личност,талант и Човек ,уважаван от всички!Със сигурност е перфектен,за разлика от теб,защото той нямаше време за социалните мрежи,а се интересуваше от семейството ,децата си и професионалната си кариера!!!Вие всички ,които се изхвърляте,колко сте добри шофьори,как спазвате ЗАКОНА за безопастност по пътищата,може само да си мечтаете!!!Комплексари на N-та степен

49

Били

преди 5 години

До ГогатаЕй,мъж!На кого се правиш на мъж ти,бе?С Висше образование са някои от тях,с по 20 г.стаж зад волана!Не съди,защото не знаеш какво те чака утре!

48

Били

преди 5 години

Ами ,че кой ти каза на тебе,че е пил?Ти тая вечер на тяхната маса ли беше?

fallback