Снимка: bgonair.bg

Видео 12.09.2018

40 дни след смъртта на Марти - шествие по улиците на Сандански

Мирно шествие затвори улиците на Сандански минилата вечер.

Шествието е в памет на 6-годишния Марти, който почина преди 40 дни, след като беше ударен от 73-годишен шофьор. Мотото на акцията е "За безопасност на улицата", предава Bulgaria ON AIR.

На 25 юли Марти и майка му отиват до магазина, но 6-годишното дете е впечатлено от багер, който копае на улицата пред дома му. Внезапно автомобил, управляван от 73-годишен шофьор, помита детето.

Следва тежка седмица за семейството на Марти. Детето е откарано по спешност в софийска болница, където след дни почина. 40 дни след смъртта на 6-годишното дете 73-годишният шоьор е вкъщи под парична гаранция.

Шествието, събрало близките на загиналото дете, затвори главните улици в Сандански.

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 9 месеца

Малко повече медийна пропаганда е нужна:
Някой репортаж как дядото е отишъл в затвора, пък колко е гадно там, взели му имота, бабата я хвърлили в старчески дом, а там с още 5 хъркащи баби в една стая, пълна с хлебарки .. и т.н и т.н
само така ще се замисли следващият джигит...

2

Анонимен

преди 9 месеца

До Тошко Петков
Вярно, че нищо не може да поправи станалото, но пък ако има адекватни наказания, тоя много щеше да се замисли дали да нервничи по улиците и да се прави на Фитипалди! А по принцип не годините са критерий за адекватност на пътя, а възпитанието и характера на индивида. Тоя конкретно е един арогантен пр*остак!! И многжо жалко, че нямаме читав съд, да го прати за няколко години зад решетките, товава току виж му попреминала нервността.

1

Тошко Петков

преди 9 месеца

За съжаление никой не може да върне Марти. Но не са виновни годините на шофьорите, а арогантността и безнаказаността на пътя. Жалко, че хората се хващат за това, а не за големите проблеми на пътя.