Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Пожар унищожи дома на четиричленно семейство от Пловдив. Огънят е изпепелил цялата покъщнина и всички спестявания на фамилията, която остава без дом заедно с двете си деца, предаде Bulgaria ON AIR.

В нощта на инцидента семейство Георгиеви и двете им дъщери били в дома си, когато са събудени от силна задушлива миризма.

Предполага се, че причина за пожара е късо съединение в някой от уредите в кухнята. Месец преди инцидента семейството направило ремонт на жилището на стойност 30 000 лева.

От Община Пловдив заявиха, че пострадалото семейство може да кандидатства за еднократна помощ в размер на 1000 лева. Преди това обаче сумата трябва да бъде приета с гласуване в Общинския съвет.

От градската управа уточниха още, че Георгиеви могат също така да бъдат настанени в общинско общежитие за месец и половина, докато си подготвят документите, с които ще могат вече да бъдат настанени със заповед на кмета за 2 години.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Сп???нс

преди 5 години

Миналата година ми звъни комшииката от долния етаж , че тавана в банята й прокапал, обадиха се на застрахователите , пратиха майстор махна ваната, смени тръбите, сложиха нова вана и боядисаха тавана на съседите. Каква застраховка има собственикът и колко плаща си нямям на идея , но резултатите бяха задоволителни.

31

Професор Тюхчеф

преди 5 години

за ремонт имаха 30 000 , а за застраховка 30лв??Докато комшиите не ги осъдят за нанесените щети по общите площи, *** няма да поумнее

30

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 31Отечка през нулата няма да направи късо! Чети номер 27!

fallback