Снимка: Bulgaria ON AIR

След серията от тежки катастрофи, екип на Bulgaria ON AIR постави скрита камера на едно от най-натоварените пътни трасета през лятото – Прохода на Републиката (Хаинбоаз), за да провери кои са най-честите нарушения на пътя.

Резултатът - за по-малко от половин час камерата засече над 10 опасни ситуации, предпоставки за пътен инцидент, 5-6 неправилни изпреварвания с висока скорост и няколко избегнати на косъм тежки инциденти.

Пътят от старата столица до Гурково е и едно от трасетата у нас, където катастрофите са ежедневие. Камерата беше в началото на Прохода, скрита от погледите на преминаващите шофьори на отсечка от пътя, в която изпреварването е забранено с непрекъсната линия.

Според повечето от шофьорите във Велико Търново несъборазената скорост, отнемането на предимство и неправилното изпреварване, са най-често срещаните нарушения.

Само до началото на юни в област Велико Търново са санкционирани над 24 000 нарушители. Като от 712 от тях са с отнети шофьорски книжки, а сред тях са открити и рекордьори с неплатени глоби от по 5000 до 10 000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase